בקורס בישול איטלקי נוגעים בקסם ועוברים חוויה קולינרית טעימה ומפתה מארץ המגף – איטליה. המסע הקולינרי אוצר בתוכו טעמים וריחות ממחוזות שונים באיטליה, לומדים על התרבות האיטלקית והשפעתה הישירה על הטעמים, התבלון , דרכי האירוח וההגשה הכפרית והעירונית, בקיצור, מטיילים באיטליה מבלי להחתים דרכון.
הנושאים הנלמדים בקורס בישול איטלקי
- בצקים שלב א – הכנת בצק ביתי מסוגים שונים: פיצה, קלצונה, פוקצה, לחם בסגנון פוליה ועוד.
- בצקים שלב ב – פיצות, קרוסטטה, בצקים ממולאים, פשטידות פסטה ועוד
- אנטיפסטי – מנות ראשונות עשויות מאורז, ירקות שונים, פירות ים, בשרים דגים ועוד
- מרקים – הכנת מרקים שונים
- פסטות – הכנת בצקי פסטה מסוגים שונים (פטצוני, רביולי, ניוקי, פנה ועוד), הכרת והכנת רטבים קלסיים
- פסטות המשך – הכנת מנות דגל כגון לזניה, קנולי, ריזוטו ועוד
- מנות עיקריות עשויות מבשרים ודגים ותוספות נלוות אליהן
- קינוחים ומאפים שונים (פנקוטה, טרמיסו, זביונה, אינגלזה ועוד)
- ארוחה איטלקית מלאה – סדר הגשת המנות, איזה מאכל מתאים לאיזו תוספת וקינוח, ההבדלים בין מחוזות איטליה השונים ועוד
- סיכום הקורס כולל בניית תפריטים ומתכונים נוספים
- כל מפגש מלווה בטעימת יינות שונים והתאמתם למנות אותן מכינים
היקף שעות
ישנן אופציות שונות:
5 מפגשים – 1200 ₪
3 מפגשים – 650 ₪
קורס אישי בן 10 מפגשים – 4600 ₪
קורס הבישול האיטלקי מקנה הכרות מעמיקה עם המטבח האיטלקי. הקורס ינסוך בסופו של תהליך בטחון בטבח ויעניק לו טכניקות בישול, צלייה, טיגון ואפייה שמקובלות באיטליה. בסיום קורס הבישול האיטלקי יכיר הטבח את חומרי הגלם המוכרים והלא מוכרים ממחוזות ארץ המגף ואת השפעתם על המאכלים השונים.
קורס הבישול האיטלקי הוא אחד הקורסים ההכרחיים לטבחים היות והמאכלים האיטלקיים פרצו את גבולות ארץ המגף ונאכלים על בסיס יומיומי כמעט בכל בית על פני כדור הארץ.