לא מעט פעמים נתקלנו בחיים באנשים שאוהבים אוכל. אנשים שקמים בבוקר ומחכים לרגע בו יוכלו להיכנס למטבח הביתי ולבשל, לבשל לאנשים קרובים ואהובים שמרעיפים מחמאות ודורשים עוד. אותם אנשים בדיוק קמים בוקר אחד ומחליטים שמהתחביב שלהם יעשו מקצוע ורוקמים חלומות על הקמת מסעדה אליה ינהרו מכל קצוות הארץ והם יבשלו להנאתם במטבח ויארחו את הלקוחות, המיזם אמור להצליח שהרי הם קוצרים מחמאות בלי סוף…. אז זהו, שלא!
מדוע נזקקים לקורס לימוד מסעדנות?
הסטטיסטיקה היבשה בארץ מעידה כי שלוש מתוך ארבע מסעדות נסגרות כבר בשנה הראשונה לפעילותן, בין אם בעל המסעדה חובבן או מקצוען, והסיבה הרווחת לכך היא בעיית ניהול עסקית. הבנקים הכריזו על תחום המסעדנות כאחד התחומים המסוכנים ביותר בעולם העסקי. למידת ניהול נכון של מסעדה או שירותיי קייטרינג היא הכרחית ליזם החושק בהקמת עסק קולינרי, הדבר אינו מבטיח הצלחה מסחררת אולם יעזור לאדם להבין לאן פניו ופני העסק מועדות.
היכן ניתן ללמוד מסעדנות וניהול שירותי קייטרינג?
נכון להיום, בישראל, ניתן ללמוד לימודי מסעדנות בבתי ספר ללימודי הקולינריה, שהוקמו על ידי יזמים פרטיים. אין תואר אקדמאי מוכר שהסטודנט מקבל בתום הלימודים ועליו להסתפק בתעודת הכשרה מבית הספר המקצועי לקולינריה בו בחר להתמקצע.
משך הקורס, תנאי קבלה וקהל היעד
- משך הקורס בממוצע: 220 שעות לימוד המתפרסים על כ 43 מפגשים.
- תנאי הקבלה היחידי הוא ריאיון אותו עובר המועמד בבואו להירשם לבית הספר הקולינרי.
- קהל היעד: יזמים, אנשי מקצוע (בעלי קייטרינג, אופים, טבחים וכו’), אנשים שרוצים להקים מסעדה.
תכני קורס ללימוד מסעדנות וניהול שירותי קייטרינג
- מבוא לעולם המסעדנות – מקורות, מסעדות בארץ ובחו”ל, מונחי יסוד בתחום.
- שלבים בהקמת מסעדה
- בניית תוכנית עסקית
- תכנון אדריכלי של מסעדה
- תכנון קולינרי של מסעדה או שרותי קייטרינג – תפריט, שרות ומוצר
- הקמה וניהול של כוח אדם והדרכתו
- קונספט, שיווק, מיתוג ופרסום
- היבטים משפטיים (רישוי עסקים, בינוי, דיני עבודה וכו’)
- ניהול בר
- מיומנות ניהול אישי – קבלת החלטות, מו”מ, ניהול זמן וכו’
- מתקיימים מפגשי השראה עם טובי המסעדנים בארץ
בתי ספר ללימוד מסעדנות
- שנקר – הקימה תוכנית לימודי חוץ להכשרת מסעדנים, בשיתוף איגוד המסעדות ובתי הקפה וכן בשיתוף עם יקב רמת הגולן. התוכנית מועברת על ידי בכירי עולם המסעדנות בארץ ומעניקה כלים להקמת מסעדה מוצלחת.
- דנון – בית ספר ללימודי קולינריה.
- מישלב – בית ספר לניהול מערכות מזון והסעדה.
- תדמור – קורס ניהול והקמת מסעדות.
- בישולים – מסלול לימודים משותף לשנקר ובישולים.
- לאלו המתעקשים על תואר אקדמי פתוחה תמיד האפשרות ללמוד ניהול תעשייתי בכל המכללות או האוניברסיטאות ולרכוש את הידע לניהול ייצור, ניהול תהליכי מידע וניהול ביוטכנולוגיה.
בסיום הלימודים
בתום הקורס מגוון אפשרויות ההעסקה הן רבות.
ניתן להקים מסעדה או שירותי קייטרינג חלבי או בשרי (אפילו ניתן להתמקצע בקייטרינג חלבי, בשרי, צמחוני או טבעוני), ניתן לנהל מסעדה/בית קפה/שירותי קייטרינג במסגרת מלון או עסק פרטי.
מומלץ בכל מקרה של רצון לגעת ולהשתלב בעסקי הקולינריה והמסעדנות ללמוד קורס ניהול מסעדות וקייטרינג.
זהו עסק יקר להקמה ומסוכן מבחינה עסקית ולכן אנו מחויבים לרכוש את מירב הידע המקצועי על מנת להימנע מטעויות ולתת צ’אנס לעסק שלנו לפרוח ולשגשג.