קורס בישול חלבי מהווה עוד משוכה בדרך להסמכה של שף. קורס הבישול החלבי משלב בין ידע נרכש והתנסות מעשית בחומרים ותבלינים שונים. באופן עקרוני ללמוד לבשל מאכלים חלביים ולחדור אל ליבו של הסועד מחייב הבנת תכונות חומר הגלם, השילובים ביניהם והחיבורים השונים של המאכלים והתבלינים השונים. הקורס מועבר על ידי שפים ידועים ומוכרים בתחום ובסופו יכיר הסטודנט א התחום על בוריו כך שיוכל להתמקצע בתחום עד כדי הקמת קייטרינג חלבי.
למי מתאים הקורס?
ברמת העקרון לכל מי שאוהב לבשל ורוצה להתמקצע בתחום, טבחים מקצועיים, יזמים הרוצים להקים קייטרינג חלבי.
נושאים נלמדים בקורס בישול חלבי
- יסודות הכשרות על פי ההלכה היהודית
- מאפים חלק א – הכנת בצקים שונים
- מאפים חלק ב – הכנת מילויים לסוגי בצקים שונים על טהר הגבינות
- תבשילי דגים – סוגי דגים שונים ודרך הכנתם והגשתם
- פסטות – סוגי פסטות שונות ורטבים חלביים קלסיים
- פשטידות חלביות
- מנות קינוח חלביות
- מנות ראשונות – סלטים
- מנות ביניים שונות
- מרקים שונים
- בניית תפריטים חלביים ובניית מתכונים שונים
- בניית ארוחה חלבית שלמה
היקף שעות ועליות לקורס בישול חלבי
הקורס אורך כשלושה חודשים ועלותו כ 6000 ₪
קורס הבישול החלבי הוא מגוון ופורס בפני הטבח מכלול של טעמים וחומרי גלם היכולים להשתלב בסלטים, מנות ראשונות ואפילו יכולים להרכיב ארוחה מלאה בפני עצמה. הקורס מעניין ופותח צוהר להקמת קייטרינג חלבי גורמה.
ככל שההיכרות עם חומרי הגלם עמוקה יותר כך הבנת האוכל והכנתו תהיה נהירה לטבח והוא יוכל לייצר מתחת ידיו ארוחות עדינות ואלגנטיות אך מלאות טעמים, צבעים וריחות שכולן יושתתו על טהרת החלב.